cupcake foto

Mijn Eiwitrijke Kwark taart was op, dus het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag een chocolade cake/cupcake idee creëren, hoog in eiwitten en laag in calorieën. Met al mijn liefde presenteer ik jullie mijn Low Calorie Protein Cupcake! Het recept is goed, maar ik wil deze nog wel gaan verbeteren.

Ingrediënten

Low Calorie Protein Cupcake

  • 30 gram EiwitPoeder – ik heb Vanille gebrukt
  • 15 gram cacao poeder
  • 10 gram kokosmeel
  • 5 gram zoetstof naar keuze
  • 5 gram bak poeder
  • 70 gram 0% vet Griekse yogurt
  • 70 gram light Appelmoes
  • 80 gram ei-eiwitten (ongeveer 3 stuks)
  • Hagelslag of sprinkels ?

Frosting

  • 20 gram eiwitpoeder. Je kunt dezelfde gebruiken of een ander smaak!
  • 5 gram kokosmeel
  • 50 gram 0% vet Griekse yogurt
  • 3 gram zoetstof naar keuze
  • Koud water (tot je frosting een goede verhouding heeft)
  • 10 gram hagelslag
  • Verder kun je je toppings zo gek maken als je zelf wilt!

Hoe maak je deze geweldige Low Calorie Protein Cupcakes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de kokosmeel, cacao poeder, bakpoeder, en eiwitpoeder door elkaar. Voeg hier ook je zoetstof aan toe. Klop vervolgens in een andere kom de Griekse yoghurt, appelmoes en ei-eiwitten samen.
  2. Voeg je meel/eiwitpoeder mengsel, samen met de Griekse-yoghurt-Appelmoes-Eiwit mengsel. Zorg dat dit een dik, deeg-a-like structuur heeft! Hier voeg je de hagelslag of gekleurde sprinkels bij toe!
  3. Voeg deze in je cupcake figuurtjes, en bak deze 12 minuten af. Kan zijn dat ze iets langer/korter moeten, houdt dit zelf even in de gaten! Wanneer je cupcakes klaar zijn, kun je ze het beste even laten afkoelen voor dat je de frosting erop gaat doen. Gebruik je geen frosting, dan zijn ze warm het lekkerst!
  4. Als je cupcakes afkoelen, kun je jouw eiwit frosting maken. Mix je eiwitpoeder, en kokosmeel samen. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe en mix verder. Vervolgens wil je langzaam 10 ml water per keer toevoegen, terwijl je blijft roeren. Als je frosting een fijne textuur heeft kun je hiermee stoppen! Pas op dat je frosting niet te waterig wordt. Dit kun je in de koelkast zetten tot je cupcakes afgekoeld zijn.
  5. Wanneer je cupcakes afgekoeld zijn kun je de frosting toevoegen

Macronutriënten per Low Calorie Protein Cupcake

Calorieën voor 1 Cupcake zonder Eiwitrijke frosting
46 kcal – 0,6 gram vet – 5,2 gram koolhydraten – 5,2 gram eiwit

Calorieën voor 1 Cupcake met Eiwitrijke frosting
65 kcal – 1 gram vet – 7 gram koolhydraten – 8 gram eiwit

Protein Cupcakes
Tags

2 Responses

  1. Hallo,
    Ik vroeg mij af hoeveel cupcakes je kan maken met dit recept en kan je kokosmeel vervangen door bijvoorbeeld tarwebloem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *