De lente is in volle opkomst, het is warmer aan het worden en toch leek het Deeds een vreselijke goed plan om pompoensoep te gaan maken. (Ja, ik ben mij erg bewust dat dit een typische herfstig recept is). Er was nog genoeg pompoen te bemachtigen in de supermarkt, en dit soepje stond binnen een half uur op tafel!


Wat je allemaal moet doen om deze pompoensoep te maken, vertel ik je in deze blog! Als jij deze pompoensoep zelf maakt, tag mij dan vooral!

Ingrediënten voor 4 personen

  1. 800 gram pompoen (gewoon lekker makkelijk in blokjes, scheelt een hoop werk)
  2. 2 tros tomaten
  3. Rode ui (1 grote of twee kleine)
  4. Een teentje knoflook
  5. Groente bouillon blokje
  6. Olijfolie om in te bakken
  7. (Optioneel) room. Dit maakt de soep natuurlijk flink hoger in kcal.

Bereidingswijze

  1. Haal de pompoen uit de zak, en wees dankbaar voor het feit dat dit heerlijk voorgesneden is en je geen moeite hoeft te doen om die hele pompoen te moeten vermoorden.
  2. Voeg een scheutje olijf olie in een grote pan. Voeg hier de pompoen, grof gesneden tomaat, ui en knoflook aan toe. Roer dit enkele minuutjes door.
  3. Voeg hier 700 ml water en het bouillon blokje aan toe. Laat dit 20 minuten koken.
  4. Vervolgens heb je genoeg tijd om te abonneren op mijn youtube kanaal.
  5. Pureer dit tot een gladde soep. Wil je de room toevoegen? Dan is dit je moment. Verder peper en zout toevoegen naar smaak! En klaar is je pompoensoep!

Macronutriënten pompoensoep

Per portie(op basis van 4 porties) :
86 calorieën
3 gram vet
9,7 gram koolhydraten
3,3 gram eiwit

Met maar liefst 200 gram groente per portie, is dit een heerlijke lunch of avondmaaltijd! Enorm vullend, en laag in calorieën. Ook prima om te meal-preppen en enkele dagen te gebruiken.

Wanneer ga jij deze soep maken?

Liefs Diede

Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *