Broodjes!
Avond Maaltijd,  Recepten

PLATTE BROODJES UIT DE PAN MET KIP VULLING

Platte broodjes, Snelle broodjes, pan broodjes, zelfgemaakte wraps: ik weet de hele benaming nog niet helemaal! In elk geval, ik heb gisteren deze snelle broodjes gevuld met kip gemaakt en ze waren overheerlijk. Het recept deel ik vraag met jullie.

Ook dit recept is niet perse laag in kcal(moet dat tegenwoordig?), echter super lekker te maken en een keer wat anders

Wat heb je nodig voor 7 Platte broodjes?

  • 300 gram patent bloem
  • 5 gram zout
  • 6 gram instant gist
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 25 ml olijfolie
  • 150 ml water

Bereidingswijze Platte Broodjes

  1. Doe de bloem samen met het zout, gist en de olie’s in een kom. Meng alle ingrediënten samen tot een stevig deeg. Vervolgens wil je dit nog zo’n 7 tot 10 minuten blijven kneden!
  2. Dek het deeg af en laat het zo’n uurtje rijzen. Zelf heb ik het wat langer laten staan en dat ging ook prima. Het deeg zou verdubbeld moeten zijn.
  3. Verdeel het deeg in 7 gelijke stukken. Dit was zo’n 65 gram per bolletje deeg! Beleg je keuken aanrecht met voldoende bloem, en rol de balletjes 1 voor 1 uit tot een ronde vorm. Vanuit hier kun je ze gaan vullen (Lees verder), of je kunt ze los bakken als losse broodjes.
  4. Zorg dat je een koekenpan hebt met een dikke bodem, en warm hier een scheutje olijfolie in op. Leg vervolgens het deeg in de pan, en laat je broodje enkele minuten afbakken!
  5. Ook erg lekker met een plakje kaas en knoflooksaus 🙂

Broodjes vullen met Kipfilet

  • 400 gram kipfilet
  • 1 Ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 gram olijfolie
  • 3 theelepels Ras el Hanout Specerijenmix
  • Peper & Zout

Bereidingswijze

  1. Snijd je kipfilet, ui en knoflook in kleine stukjes. Voeg dit vervolgens samen in een keukenmachine/blender, en mix dit enkele keren; Dit mag redelijk grof blijven! (Je zou hier ook nog Koriander aan toe moeten voegen maar daar moet je van houden)
  2. Hier voeg je vervolgens je je olijfolie, Ras El Hanout, en peper en zout aan toe!
  3. Zodra je een broodje hebt uitgerold, kun je de helft bedekken met je kipfilet mengsel. Vervolgens klap je het broodje dicht, en kun je deze afbakken in de pan!

Hoe te serveren

  1. Lekker om dit te zien als een wrap, en hier nog wat rauwkost bij toe te voegen: denk aan komkommer, wortel of salade. Ook heerlijk met een knoflooksausje! Hier maak ik mijn eigen tzatziki saus

Macro nutriënten per Plat Broodje

*Dit is zonder de vulling!

Kcal: 213
Koolhydraten: 31,3 gram
Vetten: 7,2 gram
Eiwitten: 5,1 gram

Samen met de vulling:
Kcal: 365 kcal
Koolhydraten: 39 Gram
Vetten: 10 Gram
Eiwitten: 20 Gram

Enjoy!

Liefs Deeds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *