Blog

MIJN BOEKEN KAST

Ach, nu we toch tijd over hebben, kunnen we die tijd beter goed besteden. Al lange tijd werd mij gevraagd om mijn gelezen boeken te delen. De meeste boeken gaan over of voeding, of management/mindset. De meeste boeken heb ik zelf in het Engels gelezen maar zijn ook verkrijgbaar in het Nederlands! Dit zijn niet alle boeken die ik gelezen had, echter wel boeken die ik aanraad/erg populair zijn.

 1. Eet als een athleet/eet als een expert. I’m a foodie: Bij enige interesse in voeding zijn dit echt MUST-HAVE boeken om te lezen! Veel handige tips, fabels/feiten, en recepten. Een science-based boek zonder bull-shit en ook nog eens gemakkelijk uitgelegd.
 2. You’re a bad ass. Jen Sincero: Deze recommend is ook echt x 10. Dit boek is voornamelijk voor vrouwen, die soms nog wat onzeker zijn om bepaalde keuze’s te maken. Tijdens het lezen van dit boek kreeg ik enorm veel energie om bepaalde projecten op te pakken, en letterlijk elke dag het beste uit mijzelf naar boven te halen. Dit is een boek dat ik nog wel 20 keer zou kunnen lezen, en telkens weer andere lessen eruit leer. Ik heb deze zelf in het Nederlands gelezen.
 3. Vet belangrijk. Mariëtte Boon & Liesbeth van Rossum: Een boek dat vooral gaat over de werking van vetten in ons lichaam, en de inname van de macro-nutrient vet. Erg leerzaam en eens een andere kijk op vetten. Niet perse een boek waarvan ik zeg, deze MOET je lezen. Wel een boek die gemakkelijk uit te lezen is, en waar enorm veel kennis in staat.
 4. #GirlBoss. Sophia Amoruso (ENG). Net als You’re a bass ass, gaat dit over het verhaal van Sophia die in enkele jaren een enorm bedrijf heeft opgebouwd. Je leest voornamelijk over haar ervaringen, onzekerheden en tips die ze meegeeft aan meiden om als ondernemer meer uit het leven te halen. Niet alleen leerzaam, maar ook leuk om te lezen.
 5. The power of Habit. Charles Duhigg (ENG). Een boek dat ik wellicht nog eens in het Nederlands ga lezen. Een enorm interessant boek dat kijkt naar onze dagelijkse gewoonte’s en hoe we deze kunnen veranderen. Zelf had ik wat moeite met Engelse woorden, maar de les die ik eruit geleerd heb is enorm!
 6. Think and Grow Rich (ENG). Napoleon Hill. Als je wilt lezen over succesvol worden, is dit een van de boeken die altijd aangeraden wordt. Een must-read dus. Ik vond de lessen uit dit boek erg leerzaam, maar ik had nog wel eens moeite om echt in het boek te blijven. Veel lastige woorden, en soms erg langdradig. Echter, wel een aanrader om eens te lezen!
 7. Relentless.(ENG) Tim S Grover. Echt een top boek. Meerdere keren gelezen ook. Dit boek focust heel erg op, van goed, naar geweldig naar niet stoppen. Hier wordt gekeken naar (top) sporters mentaliteit en hoe wij net zo kunnen denken als hen. Dit boek is geschreven door de personal trainer van Michael Jordan en Kobe Bryant.
 8. You’re a BadAss At Making Money. Jen Sincero(ENG). Dit boek komt van dezelfde schrijver als You’re A BadAss(mijn favo boek), dus ik was erg enthousiast om dit boek te lezen. Disclaimer: Ik heb dit boek niet uitgelezen. Niet dat het een slecht boek was, echter pakte het boek niet echt mijn aandacht en kon ik de achterliggende gedachte niet helemaal vinden.
 9. Start with Why. Simon Sinek. (ENG) Enorm goed boek. Als hier een vertaling van is, zou ik deze graag nog eens in het Nederlands willen lezen. De schrijver Simon Sinek laat je in het boek richten op de vraag “Waarom”, en laat ook zien dat bedrijven die zich richten op het Waarom van hun bedrijf vaak succesvoller zijn.
 10. Leaders eat last. Simon Sinek (ENG). Een boek dat gaat over vertrouwen en leiderschap. Ik ben hier afgelopen week in begonnen dus kan nog niet heel veel hierover zeggen, maar so far so good!
 11. The Subtle Art of Not Giving a Fuck. Mark Manson. Een boek dat goed gescoord heeft bij de meeste Nederlandser, en lange tijd in de winkels heeft gelezen. Ook ik moest eraan geloven en ben dit boek gaan lezen. Oprecht, niet slecht. Echter irriteerde ik mij enorm aan de hoeveelheid FUCK die in dit boek vermeld was. De les is goed, echter ook uit andere boeken te halen.
 12. Nice Girls Don’t Get the Corner Office. Lois P. Frankel. Echt een vreselijk boek,(sorry not sorry). Ik vond dit enorm gericht op feminisme. Niet dat anti-feminisme ben, don’t get me wrong, echter gewoon niet chill om te lezen en irriteerde me meer bij elk verhaaltje dan dat ik er echt iets uit leerde. Ook een enorm dik boek.

Daarbij zijn er nog wat andere boeken dit ik gelezen heb, echter waar ik geen uitgesproken mening over heb. Als jij nog boeken hebt die ik absoluut zou moeten lezen, hoor ik dat natuurlijk ook heel graag!!!

Start with Why - Vet Belangrijk - Eet als een expert

Liefs Diede!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *