Havermout Pizza met Banaan
Blog,  Recepten

HAVERMOUT PIZZA

Soms heb je recepten waarvan je weet dat ze goed zijn. Soms heb je recepten waarvan je weet dat dit het aller beste recept ooit is; dit is het geval met deze Havermout Pizza Bodem.

Havermout pizza voor ontbijt, havermout pizza voor lunch en havermout pizza all day everyday. Momenteel heb ik alleen nog maar zoete varianten gemaakt, echter komen de hartige varianten hierop ook erg snel. Heb jij deze havermout pizza al voorbij zien komen op mijn Instagram Stories?

Ingrediënten voor 1 Havermout Pizza Bodem

  • 45 gram havermout
  • 4 gram (olijf) olie
  • 4 gram honing
  • 1 ei-eiwit
  • Theelepel kaneel
  • Een snufje zout
  • Eventuele toevoeging van Flavour drops / zoetstof

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng je havermout, kaneel en zout samen: doe dit in een blender/keukenmachine om hier havermeel van te maken.
  3. Meng de havermeel met het eiwit, de olie en de honing. Hier kun je ook je Flavour drops aan toevoegen. Je kunt hier eventueel een klein beetje water aan toevoegen als je deeg niet plakkerig genoeg is. Zelf heb ik dit nog nooit ervaren
  4. Bak je bodem 15-20 minuten af in de oven. Zelf doen mijn bodems er ongeveer 18 minuten over; houdt dit zelf even in de gaten!
  5. Vervolgens kun je de toppings toevoegen die je zelf chill vind!

Voorbeeld toppings

  • Kwark!!! Waar je normaal tomatenpuree gebruikt om een reguliere pizza mee te beleggen, is kwark mijn bodem.
  • Fruit: blauwe bessen, banaan, appel, aardbeien.
  • Cruesli: elke soort en maat. Wellicht wel handig om dan een kwark bodem te hebben zodat je Cruesli goed blijft liggen.
  • Honing: heerlijk om over mijn volledige pizza te doen
  • Je kunt hier, denk ik, ook hartige opties van maken: echter heb ik dit zelf nog nooit gedaan maar experimenteer er op los!

Macro nutriënten per Bodem

  • Kcal: 209
  • Koolhydraten: 28,9 gram
  • Vetten: 6 gram
  • Eiwitten: 9,7 gram

Ik ben erg benieuwd naar jouw variaties! Tag mij als je deze pizza bodem gaat maken!

Liefs Diede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *