Je wordt nog eens creatief van dat binnen zitten. Enkele maanden geleden had ik al een kwark-taart variant gemaakt, echter wilde ik opzoek gaan naar een variant zonder koekjes bodem. (Eigenlijk wilde ik een variant lager in kcal per portie, waardoor ik dus meer taart zou kunnen eten. Maar dat ter zijde.) Voila, toen kwam deze eiwitrijke kwarktaart op mijn pad. Je moet er wel eventjes je best voor doen, maar het resultaat is over-heerlijk!

Ingredienten voor deze fantastische eiwitrijke kwark taart

De bodem

  1. 200 gram roggebrood (dit zijn zo’n 5-6 plakken)
  2. 10 ontpitte dadels
  3. 30 gram (room)boter

De eiwitrijke taart

  1. 2 pakken/1000 gram Kvarg Straciatella (of naar eigen keuze natuurlijk). Dit mag ook normale kwark zijn, of optimel of gewoon huismerkje
  2. 200 gram light Philadelphia Roomkaas
  3. 250 gram (diepvries) aardbeien. Of elk ander fruit dat jij zelf lekker vind
  4. 12 gelatine blaadjes
  5. 50 gram eiwitpoeder naar keuze. Zelf heb ik de nieuwe birthday cake Whey van The Leann Shop gebruikt. Dit kan elke smaak zijn. Echter lijkt, Appel-cinnamon kwark met chocolade whey mij niet echt de beste combi maar hier kun je zelf lekker creatief in zijn.
  6. Eventueel zoetstof

Op zich ook wel handig

  1. Bakpapier
  2. Springvorm
  3. Keukenmachine
  4. Een staafmixer of blender of iets anders dat goed mixt voor je.
  5. Water om je gelatine in te smelten
  6. Een pan om het water en gelatine in te smelten

Bereidingswijze

  1. Doe de dadels samen met het roggebrood in een keukenmachine/blender en maal dit fijn. Als je keukenmachine klein is(zoals bij mij) kan dit prima ook in twee keer. Smelt de boter in de magnetron en voeg dit toe aan de roggebrood/dadel mix.
  2. Beleg je springvorm met bakpapier. Verspreid het mengsel over de bodem en druk dit aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast terwijl wij verder gaan met de rest.
  3. Meng de kwark, eiwitpoeder en roomkaas met een staafmixer. Leg vervolgens de gelatine blaadjes, een voor een, in koud water.
  4. Maal je fruit in een keukenmachine fijn. Verhit dit vervolgens in een pannetje en laat het smelten. Voeg de helft van je kwarg mengel met dit fruit. Ik heb hier trouwens ook wat vloeibare zoetstof aan toegevoegd. Kan natuurlijk. Hoeft niet.
  5. Knijp vervolgens de gelatine uit(mag zo’n 5 minuten weken), en voeg de blaadjes samen met 5 eetlepels water toe aan een pan. Laat dit samen smelten tot een geheel.
  6. Voeg de helft van de gelatine toe aan het kwark mengsel, en de andere helft aan het kwark-fruit mengsel. Roer of mix dit goed door!
  7. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om het fruit mengsel volledig te mengen met je kwark mengsel. Echter leek het mij leuk om een special effect te creëren met twee lagen. Wellicht heb je nog een leuker idee en tag mij dan vooral in je creatie.
  8. Giet vervolgens je kwark mengsel op de bodem, volgende door je kwark-fruit mengsel. Je zult merken dat je kwark-fruit een stuk wateriger is, echter gaat dit niet voor problemen zorgen.
  9. Laat je eiwitrijke kwarktaart 3-5 uur opstijven in de koelkast!
  10. Geniet. Tag mij. Verzin een nog betere combinatie dan mij. Laat mij deze taart nog 6 keer opnieuw maken!
  11. Als je zin hebt, kun je ook nog Appel Noten Koeken maken.

Macro’s per stuk (10 stukken totaal)

  • 202 kcal
  • 13,2 gram koolhydraten
  • 5 gram vet
  • 16,3 gram eiwit

Maar je kunt natuurlijk ook een groter, of een kleine stukje nemen. Een punt eiwitrijke kwarktaart vult behoorlijk.

Ingredienten Eiwitrijke Kwarktaart

Wat lijkt jou een lekkere creatie?

Liefs Diede

Tags

8 Responses

  1. Hoi Diede! Ik zou super graag het trainingspakken willen winnen! Ik ben namelijk net begonnen met afvallen dus het komt super goed van pas!

      • Hey vraagje,
        Ik zie dat dit recept wat anders is dan de ene van je youtube kanaal?

        Welke zou je aanraden?
        Ik ga het proveren met peer vanille smaak van kvarg en heb graag feedback over wat er lekker bij zou wezen.

        • Hoi hoi! Komt inderdaad. De bodem is hier anders; namelijk met roggebrood en dadels. Ik vind de Peer Vanille kwark inderdaad heerlijk. Je kunt dit met peer doen; of het fruit ook weglaten. Zelf heb ik peer geschild, deze in de blender gedaan en vervolgens dezelfde stappen ondernomen. Dit heb ik gemengd met de kwark. En het was heerlijk! Succes, laat je me weten hoe het gaat?

  2. Hey Diede,

    Heb je 2 kilo kwark nodig voor deze taart? Of 1 kilo.
    Zegmaar, heb verwarring met 2 pakken/1000gr.
    Is het dan 2x 1000 gr of 2 bakken gelijk aan 1000 gr.

    Hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *