Ik heb een super lekkere en gezonde bloemkool courgette soep voor jou. Vooral in deze tijd is het belangrijk dat we onze vitamine voldoende binnen krijgen. Naast het innemen van mijn dagelijkse supplementen probeer ik elke dag (minstens) 200 gram groente, en twee stuks fruit te eten. Daarbij zit ook ik meer thuis de aankomende drie weken, dus extra reden om lekker in de keuken bezig te zijn en nieuwe recepten te creëren. Elk nadeel heeft zijn voordeel 😉 200 gram groente in een kom is nog nooit zo gemakkelijk geweest met deze bloemkool courgette soep.

Wat heb je nodig voor deze bloemkool courgette soep?


– 1 bloemkool
– 2 courgettes
– 1 rode ui
– 1 scheut olijfolie
– 1,5 liter water
– 2 groente bouillon blokjes
– Kerrie poeder
– Peper & zout
– Zoetstof ( niet perse nodig but I’m an addict)

Bereidingswijze voor deze bloemkool courgette soep

1. Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze op in een grote pan.
2. Voeg hier de courgette bij toe en bak enkele minuutjes mee. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan.
3. Kruid de groente met kerriepoeder, zout en peper. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. Laat dit 20-25 minuten rustig koken
4. Pureer vervolgens dit mengsel tot soep. Achteraf voeg ik zoetstof, zout en peper toe naar smaak. En klaar is de bloemkool courgette soep!

Waarom ik dagelijks soep eet?

Vaak maak ik 1 à 2 keer per week een flinke pan soep, waar ik de hele week mee vooruit kan. Zo krijg ik gemakkelijk voldoende groente binnen, en kan ik veel afwisselen in lunch/diner. Soep is laag in calorieën en verzadigd erg goed, dus vooral in periodes waarin ik veel thuis ben vind ik het enorm handig om dit in de koelkast te hebben staan! Daarbij was mijn 2020 doelstelling ook om dagelijks 200 gram groente binnen te krijgen 😉 Still going strong, en dat in Maart. Hieronder kun je nog een ander soep recept vinden.

https://www.instagram.com/p/B8tpHSMpecI/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Succes, liefs Diede!!!

PS: Je kan ook deze pizza proberen als je geen zin in soep hebt!

Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *