Wraps Diede

Bietenwraps met Falafel en Pompoen: de afgelopen weken ben ik aan het focussen op het verbeteren van mijn avondmaaltijden. Al maanden sla ik de warme maaltijd over of eet ik simpel weg een bakje kwark/havermout rond 18:00. Uren in de keuken staan om te koken hoef je mij nog steeds niet voor wakker te maken, echter geniet ik wel meer van een lekkere avondmaaltijd vol groente. Zo ook deze Bietenwraps met Falafel en Pompoen. Echt super easy om te maken, en mega lekker!

Ingrediënten voor 4 Bietenwraps met Falafel en Pompoen

 • 4 No Fairytail Bieten wraps
 • 400 gram (voorgesneden) pompoen
 • 200 gram Falafel
 • 1 paprika
 • 200 gram courgette
 • Italiaanse kruiden/paprika poeder/peper/zout
 • Airfryer / oven

De Falafel die ik gebruikt heb, komt van de Jumbo! Je kunt ook prima zelf Falafel maken, echter heb ik dit zelf nog nooit gedaan want ik houdt niet van moeilijke dingen. Ik kan je hier dus ook geen tips of recepten over geven. 🙂

Ingrediënten Voor De Tzatziki (NIET VEGAN!!!)

 • 200 Kwark/Magere yogurt
 • 100 gram komkommer
 • Knoflookpoeder/peper/zout
Ingrediënten

Bereidingswijze

 1. Warm de Airfryer voor op 200 graden
 2. Kruid de pompoen met Italiaanse kruiden, paprika poeder en peper en zout. Spray hier Pam-Spray overheen, of gebruik olijfolie. Laat de pompoen 10 minuten gaar worden in de Airfryer. (Als je de Oven gebruikt zal dit zo’n 25 minuten zijn)
 3. Snijd ondertussen de paprika en courgette in kleine blokjes. Zodra de Pompoen redelijk gaar is, kun je hier de paprika, courgette en falafel aan toevoegen.
 4. Laat dit samen nog zo’n 10 minuten in de Airfryer zitten. Houd hier wel een oogje op, wellicht werkt jou Airfryer iets anders dan de mijne
 5. Ondertussen kun je je Tzatziki gaat maken. Snijd je komkommer in zo’n klein mogelijke stukjes. (Je kunt dit eventueel ook enkele rondjes in de food processor doen). Voeg je komkommer bij de kwark en/of magere yogurt. Hier kun je een hoop knoflook poeder, peper en zout bij toevoegen! Ik vind zelf een sterke knoflook lekker, dus kijk dit zelf eventjes aan.
 6. Doe je wraps voor 1 minuutje in de magnetron, top hier vervolgens de dressing op, en daarna je falafel/pompoen groente mix. Je BietenWraps met Falafel en Pompoen staan klaar, en je kunt lekker gaan smullen!

Macronutriënten Per Wrap

Zelf eet ik voor een avondmaaltijd twee wraps, echter leek het mij handiger om jullie de macronutriënten per wrap te geven!

 • Kcal: 288
 • Koolhydraten: 33 gram
 • Vetten: 8,5 gram
 • Eiwitten: 15 gram

Wat eet ik zoal op een dag? Quarantaine Edition?

Tag mij in jouw wraps!!!!!

Liefs Deeds

Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *