Crunchy aardappels

Eerlijk is eerlijk, deze Aardappel Chips are a other level. Crunchy, lekker zout, crispy, hoog in volume, laag in calorieën en zo enorm makkelijk om te maken. Je gaat namelijk lachen als je dit recept ziet, en jezelf afvragen waarom je hier zelf nooit op gekomen bent.

Deze Aardappel Chips zijn natuurlijk heel erg chill bij je avond-maaltijd: maar ook als je dringend chips wilt eten, maar te lui bent om naar de supermarkt te fietsen; je toevallig nog wel aardappelen in huis hebt. En dan ook nog eens een gezondere variant, lager in calorieën. Of gewoon als een chille snack!

Aardappel chips

Ingrediënten voor veel Aardappel Chips voor 1 Hongerige Persoon

  • Zoveel Aardappel als je zelf wilt. Ik heb 200 gram gepakt.
  • Pam-spray of iets qua low-calorie olie spray
  • Zout. Heel. Veel. Zout
  • Airfryer/oven ga je ook nodig hebben

Bereidingswijze

  1. Snijd de Aardappel in dunne plakjes; hoe dikker, hoe minder crunchy ze worden. Je hoeft de aardappel trouwens ook niet te schillen.
  2. Leg deze aardappel stukjes in de airfryer of op een oven pan; zorg dat ze niet dubbel liggen(deze worden namelijk niet crunchy). Bespray de aardappels met pam-spray en vervolgens lekker veel zout. Dan een beetje husselen, en dan nog een keertje.
  3. Vervolgens in de Airfryer op 200 graden, voor zo’n 10 minuutjes. Kijk zelf even wanneer ze crispy genoeg zijn voor je.

Terwijl je aan het wachten bent

Terwijl je aan het wachten bent… kun je mijn What I Eat In a Day video | Corona Edition kijken. Hier zie je deze Aardappel Chips ook terug! Ik zou het enorm leuk vinden als je deze video kunt liken, of abonneren op mijn You-Tube Kanaal!

Macro’s voor 1 persoon

Als je 200 gram aardappel gebruikt hebt, zullen je macro’s uitkomen op:

  • Kcal: 156
  • Koolhydraten: 34 gram
  • Vetten: 0,2 gram
  • Eiwitten: 4 gram

En je weet: Tag Deeds in jouw aardappel chipjes!

Liefs!

Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *