Het 6 minuten dagboek
Blog

Het 6 Minuten Dagboek • REVIEW •

Het 6 Minuten Dagboek aanschaffen kan: hier – over toch liever eerst de review lezen? Blijf dan lezen 🙂

Afgelopen Maandag 6 april, ben ik alweer 22 jaar geworden. Wat vliegt de tijd; niet normaal! Vaak weet ik totaal niet wat ik voor mijn verjaardag moet vragen, echter dit jaar wel: Namelijk Het 6 minuten Dagboek!

Wat houdt het 6 minuten dagboek in?

In het 6 minuten dagboek, neem je elke dag 6 minuten de tijd om bepaalde zaken te evalueren. 3 minuten in de ochtend, en 3 minuten in de avond. De vragen zijn standaard:

  • Waar ben je dankbaar voor?
  • Wat ga je doen om dit een positieve dag te maken?
  • Positieve affirmatie
  • Mijn goede daad van vandaag
  • Wat kun je verbeteren aan jezelf
  • Leuke dingen die ik heb meegemaakt

Elke dag ga je dus even evalueren op de dag; en stil staan bij mooie momenten. Ook heb je wekelijkse opdrachten, en quotes tussendoor staan. Dit breng je dus veel positiviteit!

Waarom ik dit dagboek gebruik

Ik ben sowieso al enorm fan van journalling, dankbaarheid opschrijven en de hele positieve vibe die dit met zich meebrengt. Sinds ik hiermee begonnen ben, merk ik dat ik een stuk positiever ben; en veel uit mijn dag haal! Door in de ochtend en avond eventjes stil te staan bij mijn dankbaarheid, voel ik mij veel meer blessed en ben ik minder druk met negativiteit. Sowieso in periode’s van de Corona-Crisis is dit erg belangrijk!

Wat ik vind vind aan dit boek, is dat het niet perse heel erg zweverig is. Alles is gebaseerd op onderzoeken, en is vooraf goed beschreven waarom/hoe dit dagboek ontstaan is.

Je kunt dit natuurlijk ook zelf in een boekje noteren; echter denk ik dat dit een hele leuke vibe meebrengt!

Ik ben net pas begonnen en ben inmiddels bij dag 5; ik ga zeker nog later in het jaar een review geven over hoe ik de rest ervaren heb. En of ik wellicht belangrijke zaken geleerd heb!

Ga jij ook beginnen met schrijven? Dit boek kun je hier bestellen!

Ik kijk er naar uit om jullie dankbaarheid te zien. Laat het mij zeker weten en tag mij op jouw instagram!

Liefs Diede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *